Уплътнителен пръстен на коляновия вал – съвети за монтаж

12 ноември 2020, 13:00

В автомобилите Citroën, Fiat, Ford, Jaguar, Land Rover, Peugeot и Rover инсталирането на уплътнителен пръстен на коляновия вал може да бъде проблематично. Представяме съвет на специалисти от Elring.

PTFE радиалният уплътнителен пръстен на коляновия вал, е снабден с пластмасова втулка използвана за защита на деликатния уплътнителен ръб. Това решение също така гарантира, че се запазва геометричната форма на уплътнителния ръб и че той идеално приляга към повърхността на вала. По време на монтажа пластмасовата монтажна втулка трябва да бъде разположена по такъв начин, че уплътняващият пръстен да може да премине през вала без проблеми. Когато го плъзгате по вала, уверете се, че движението се извършва равномерно и без посукване. В противен случай съществува риск от повреда на уплътнителния ръб и следователно правилното уплътняване не е гарантирано.

Важно: Монтирането на тефлоновия уплътнителен пръстен трябва да се извършва на сухо. В никакъв случай не трябва да се използва масло или грес.

Забележка: Моля, не забравяйте, че вътре в корпуса има две точки, където трябва да се използва уплътняващо съединение. (вж. Фигурата)

За да сте сигурни, че високоякостният уплътнителен пръстен за коляновия вал PTFE ще изпълнява функцията си по най-добрия начин, изчакайте до 4 часа след монтажа.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!