Професионалната продажба в днешния пазар за резервни части се извършва с контакти

30 януари 2019, 15:00

Д-р Джон А. Пасанте, АВТОР

Тъй като автомобилният пазар навлиза в една вълнуваща нова година, на всички нива на каналите за дистрибуция, организациите ще се фокусират върху своите стратегически планове, ключови бизнес цели, тактики, инициативи на клиенти, бюджети и прогнози за продажбите. Всъщност продажбите и поддръжката на клиентите са двигателите, които движат нашата индустрия. Мъдростта ни казва, че не можете да правите продажба, докато не се свържете с клиент.

Има опасност да се продава само чрез имейли и социални медии. Разбира се, интернет е ефективен инструмент. Въпросът, който трябва да размислим, е: Можете ли наистина да разберете целите и нуждите на клиента без човешки контакт? Доверието в отношенията както лични, така и бизнес се развива и засилва от човешки контакт. Човешкият контакт ни дава възможност да слушаме (не просто да чуваме) другите, да перифразираме това, което клиентът е казал, и да преместим разговора на по-високо ниво. И наистина да се ангажирате с клиента!

Дали вашият професионален екип по продажбите има нагласа, че продажбите се извършват с контакт? Това изисква да бъдете активни, да инвестирате време, обучение, планиране, стратегия и тактика. Вашият търговски представител е лицето на вашата компания към вашия клиент. През 2019 г. се прилагат старите правила: хората купуват от хора, които харесват и имат доверие. Изисква се човешки контакт.

Един ефективен начин да споделите ценностното предложение и уникалността на вашата компания е с човешки контакт. Комуникацията лице в лице насърчава и засилва сътрудничеството и креативността чрез възможността за по-свободно споделяне на идеи. Човешкият контакт е повече от обмен на думи. Той ръководи, за да наблюдава и открива езика на тялото, чувствата, и тонуса, които могат да бъдат – и често са – погрешно интерпретирани чрез цифрови методи за комуникация.

В днешната дигитална ера значението на комуникацията лице в лице изглежда намалява. Някои хора могат да ходят по цял ден, без да взаимодействат с друго човешко същество (тъжно). Професионалната продажба с човешки контакти може да подобри ефективността. Личният контакт създава чувство за общност и по-добри работни взаимоотношения. Продажбата с контакти с хора ви позволява да покажете вашата истинска личност, емоции, умения за слушане и реакции е основата на лоялността на клиентите. Невербалните сигнали са също толкова важни, колкото и думите, които казваме. Изразът на лицето може да показва различни мисли, чувства и възприятия. Продажбата с контакти с хора е най-добрият начин за справяне с чувствителни въпроси. Ключът е да се мисли за желания резултат и нагласа на клиента.

Продажбата лице в лице намалява риска от недоразумения и насърчава по-позитивните бизнес практики. Той също така ясно показва, че оценяваш другото лице и защитава поверителността.

Да бъдеш успешен следпродажбен специалист изисква емоционална интелигентност и изисква поемане на отговорност за действията си. Човешкият контакт подобрява интегритета на вашата компания. Ние всички можем да се учим от нашите клиенти. Време е да започнете професионалните си продажби и да се свържете с клиент.

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!