Continental: Powertrain започва живот като независима компания

2 май 2019, 9:00

  • Реорганизация на компанията, извършена за рекордно кратко време; нов мениджърски екип от 1 април
  • Бизнесът на технологичната компания ще търгува под името Vitesco Technologies
  • Подготовка по график за планирано частично публично предлагане на акции (IPO) през втората половина на 2019 г .; компанията може да започне търговията през 2020 година
  • Vitesco Technologies се управлява от Андреас Волф (CEO), Вернер Волц (CFO) и Инго Холщайн (CHRO)
  • Предефинирани бизнес области, които ще бъдат водени от Волфганг Бройер (Engine & Drivetrain Systems), Thomas Stierle (Хибридни и електрически превозни средства) и Klaus Hau (Компоненти за задвижване)
  • Отделно се фокусира върху електрозадвижванията, заедно с по-нататъшното оптимизиране на двигателите с вътрешно горене, насочени към намаляване наполовина на CO2 емисиите до 2030 г.

Бизнесът на Continental със задвижвания се превърна в първата част от групата, която завърши своето преструктуриране, като управленският екип изцяло заработи от 1 април 2019 г. Сега той функционира като независим бизнес, който ще търгува под името “Vitesco Technologies”. Въвеждането на това ново име е планирано за втората половина на 2019 г. Преобразуването на подразделението в до голяма степен независима група от юридически лица се проведе, както беше планирано в началото на 2019 година. за планираното частично IPO. Условията, необходими за информиране на капиталовия пазар за по-нататъшни подробности, вероятно ще бъдат въведени до края на втората половина на 2019 г. Компанията ще бъде готова да приключи частичното първично публично предлагане, след като бъдат въведени допълнителни необходими технически и регулаторни мерки, което може да се очаква от 2020 г. нататък в зависимост от пазарната ситуация.

Преместването на отделението Powertrain в независима компания беше продиктувано от бързите промени, които се очаква да настъпят на пазара на силовите агрегати през следващите няколко години – начинът, по който се развива пазарът, до голяма степен ще бъдат определени от правителствените цели за ограничения на емисиите.  Според Уолф: „Темпото на регулиране варира в различните региони. Това изисква голяма гъвкавост от страна на индустрията. Като независима компания, ние имаме повече свобода като бизнес да реагираме бързо и индивидуално на много различни изисквания. ”

Силна пазарна позиция и лидер в технологията за електрификация на силовите агрегати

Бизнес сферите на компанията ще бъдат непрекъснато и систематично разработвани, за да отговорят на бъдещите изисквания на пазара и на обществото, особено по отношение на местните и глобални цели за емисиите. В допълнение към бизнеса с двигатели с вътрешно горене, дейностите на компанията ще включват и всички бъдещи дейности: хибридни и електрически задвижващи системи, както и батериите. Компанията е дългогодишен технологичен лидер в областта на електрификацията на силовите агрегати. Тя е един от малкото доставчици на системи, който е в състояние да предложи пълна електрификация на задвижването от един източник – от 48-волтова система и интегрирани хибридни решения за трансмисионни системи и оси до напълно електрически задвижвания, комбинирани с високоефективна електроника за зареждане и система за управление на батериите, която е оптимизирана чрез интелигентно управление на енергията и топлината. Иновативната енергийна електроника на Continental Powertrain беше ключов компонент на електрическия двигател в Jaguar I-PACE, който бе избран за европейски автомобил на годината 2019. Значението на компанията на пазара на силови агрегати е допълнително подчертано от многобройните поръчки. Това е приблизително 11 млрд. eвро през 2018 г., от които около 2 млрд. Евро се дължат на сегмента на електрическата мобилност. И гледайки напред към дългосрочната необходимост от мобилност с нулеви въглеродни емисии, ние вече разработваме електрически задвижвания от следващо поколение и поставяме основите на въглерод-неутрални, водородни горива, използвани или в горивни клетки, или под формата на синтетични горива за двигатели с вътрешно горене. Vitesco Technologies си е поставила ясна екологична цел:„ Чрез електрификация и оптимизация на двигателите с вътрешно горене искаме да помогнем за постигане на 50% намаление на емисиите на CO2 до 2030 г. ”, каза Волф.  Клиентите на Continental на Powertrain включват всички основни OEM производители. Компанията има над 50 производствени и развойни съоръжения на всички регионални пазари и в нея работят над 42 000 души по целия свят. Бизнесът на Powertrain ще остане под общото управление на централния си офис в Регенсбург.  Установяването на задвижващите дейности на Continental като независима група от юридически лица е част от широкообхватна организационна реорганизация, предприета от Continental в отговор на дълбоките промени в автомобилната индустрия. В бъдеще Continental ще бъде разделена на трите „групови сектора“: на каучуковите технологии, автомобилните технологии и технологиите на задвижването.

Източник: Continental

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!