Възможни проблеми и причини при смяна на ангренажен комплект KD457.48 на двигатели VAG 2.5TDi

31 май 2019, 13:00

Неправилно инсталиране на GT357.31

Тази ролка изисква специална инсталационна процедура.

Маркиране на триене, причинена от контакт с ролка

Задържащият болт трябва да бъде поставен срещу уплътнението, след като е бил приложен посоченият момент на затягане. Ако болтът е затегнат неправилно или не е позициониран правилно, той ще се счупи, след това GT357.31 ще се трие в GT357.53, причинявайки повреди.

Неправилно опъване на GT357.31

Маркиране на контакт

• Несъответствието на отвора в щифта на обтегача и тялото му показват проблем с опъването.

Този дефект също ще доведе до несъответствие и износване на ремъка

Неправилно позициониране на водача GT357.53

• Внимавайте за правилното позициониране на водача GT357.53 с положението му под този на GT357.31. Неправилното инсталиране ще доведе до неправилна позиция на ролката и до неправилно опъване на ремъка.

Разрушаване на задържащия болт на GE357.30

Ако задържащият болт на ролката не е затегнат достатъчно или дължината му не е правилна, това ще позволи болтът да се счупи.

Прегряване на GE357.30

Спецификациите за монтаж на ролката на обтегача трябва да се следват внимателно. Неспазването на това може да доведе до разрушаване на зъбите на ремъка или дори прегряване поради триене.

Неправилно инсталиране на GT357.28

Ролка GT357.28 със счупена ос

Използва се инструмента OE (3078) за затягане на фиксиращия болт на GT357.28. В инструмента се използва ключ с вътрешен шестостен, който позволява регулиране на ексцентрика, който определя опъването, приложено от ролката.Неправилната инсталация може да доведе до счупване на оста на ролката или до неправилно натягане на ремъка.

Шестостенът под GT357.28 не участва в работата на ролката. Никога не затягайте или разхлабвайте.

Неправилно затягане на GT357.28

Ако задържащият болт не е бил затегнат правилно, използвайки правилния  въртящ момент, правилните инструменти или уплътнението е било изместено или неправилно монтирано, маркерът на долния ограничител ще се движи назад и напред прекалено много и ще се удря, което ще повреди и двата ограничителя. Ако обтегачът е нагласен правилно, долният маркер никога няма да удари ограничителите.

Блокиране на компоненти

Блокираният компонент ще доведе до прегряване на ремъка, поради триене, причинено от приплъзването му над блокирания компонент, което ще доведе до прегряване и разрушаване на други компоненти (грес, ролки, капаци).

Последици от приплъзване на ремъка

Източник: ntn-snr

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!