EVAP помпи за по-строгите изисквания за намаляване на замърсяването

14 януари 2020, 13:00

Pierburg GmbH, част от Rheinmetall Automotive AG, понастоящем се справя с най-големия проект в цялата си история благодарение на поръчки, резервирани за новата си електрическа помпа за изпарения (EVAP). В момента компанията има обем от поръчки на обща стойност над 700 милиона евро за този иновативен компонент, който влезе в серийно производство едва миналото лято. Този продукт първо е поръчан от известни американски и китайски автомобилни производители. След като съответната серия превозни средства бъде постигната, Пиербург ще произвежда до 3,5 милиона помпи в световен мащаб само за тези поръчки.

Сега са въведени строги законови ограничения не само за емисиите от самите двигатели на превозните средства, но и по отношение на контрола върху изпарените емисии от резервоарите. За да се спазят тези ограничения, се използва контейнер с активен въглен, който събира изпаренията на горивото дори когато двигателят не работи и ги отдава когато те могат да изгорят в двигателя. Тъй като капацитетът на контейнера за съхранение на въглеводородни съединения е ограничен, трябва редовно да се впръсква допълнителен свеж въздух.

За тази цел Pierburg миналата година пусна EVAP помпа, първата в света от този вид на пазара. Тя пречиства контейнера с активен въглен без необходимия по-рано вакуум от всмукателния колектор и затова е особено подходящ за съвременни поколения двигатели.

Състои се от центробежна електрическа газова помпа, задвижвана от еднофазен двигател и работеща при висока пропускателна способност в комбинация с ниско налягане. Топлинната устойчивост се повишава чрез иновативно активно охлаждане на електрониката. Това гарантира, че помпата може да издържи на предизвикателните условия в моторното отделение. В допълнение, тя е оборудвана с интегриран датчик за налягане, за да докладва налягането в системата на управляващото устройство на автомобила.

EVAP се произвежда за съответните пазари във Fountain Inn / Южна Каролина, част от производствената база за северноамерикански доставчици на автомобили и в китайското съвместно предприятие за помпи (PHP) в Шанхайския регион.

Източник: Pierburg

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!