Volvo пуска четири нови камиона и ги подрежда един върху друг в грандиозен филм – с президента на върха

27 февруари 2020, 13:00

Най-новият презентационен филм на Volvo Trucks достигна нови висоти. За да демонстрира силата на своите четири нови автомобила, Volvo изгражда огромна 15-метрова и 58-тонна кула от камиони. Четирите нови камиона са подредени един върху друг. А на върха на камиона е президентът на Volvo Trucks Роджър Алм.

В индустрията за камиони пускането на пазара на единичен камион е огромно събитие. Попадането на четири камиона на пазара едновременно е изключително необичайно.

Съпътстващият филм също е необичаен. Действието се развива посред нощ и първоначално показва кулата на камионите като гигантски монолит, светещ в далечината. Кулата се движи напред. На преден план могат да се видят вълци и забелязвате водача. Когато филмът достигне своята кулминация, придружен от дим и светлинни ефекти, можете да видите, че човекът, стоящ отгоре на кулата на камиони, всъщност е президентът на Volvo Trucks Роджър Алм.

Гледайте  филма  „Volvo Trucks – The Tower feat. Roger Alm”

Филмът излиза един ден преди официалното пускане на моделната гама на тежките камиони на европейския пазар. Камионите на Volvo Trucks включват Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM и Volvo FMX. Четирите камиона съставляват около две трети от доставките на Volvo Trucks.

„Това е най-големият ни старт на Volvo Trucks до момента. Новите превозни средства ще окажат голямо влияние върху рентабилността на нашите клиенти и ще им позволят да се конкурират за поръчки, както и за най-добрите шофьори.“, каза Роджър Алм, президент на Volvo Trucks.

Филмът е заснет в Швеция в края на 2019 г. на тестов обект близо до Гьотеборг, родния град на Volvo. И кулата за камиони, и повечето визуални ефекти, включително дим и светлина, са истински.
„Отне около месец, за да проектираме, изградим и гарантираме безопасността на кулата. Това по същество стана възможно благодарение на факта, че здравият камион за строителството Volvo FMX с новата си 38-тонна двойна ос може да издържи теглото на останалите автомобили. Но също така се изисква постоянна скорост и посока, които бяха постигнати от Volvo Dynamic Steering и умелия водач“, обяснява Маркус Wikström, инженер в Volvo Trucks и част от техническия екип за проекта на кулата.

Източник: Volvo Trucks

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!