Намалете времето за зареждане на батерията с 50%

31 март 2020, 13:00

Проучванията съобщават, че генераторите на Delco Remy, които са оборудвани с дистанционен сензорен терминал (Remote Sense – RS) намалява времето за зареждане на батерията с 50% и намалява рекламационните претенции за гаранция на батерията с 30%.

RS използва втори проводник, който чете действителното напрежение на батерията и сигнализира на алтернатора да увеличи изхода на напрежението за компенсиране на спада, като се гарантира постоянна стойност 14 волта на батерията.

Допълнителното напрежение усилва тока в акумулатора, довеждайки го до заредено състояние за половината от времето.

Защо е необходимо да използваме дистанционен сензорен терминал на напрежението?

Поради съпротивлението на зареждащите кабели, причинени от фактори на околната среда, корозия, стареене и други условия, напрежението от алтернатора с времето спада докато стигне до батерията. Само защото алтернаторът изпраща 14 волта не означава, че батерията получава 14 волта. Ето защо сме включили RS във всички премиум модели. С него втори проводник чете действителното напрежение подавано на батерията и сигнализира алтернатора да увеличи изхода си на напрежение, за да компенсира спада на напрежението, осигурявайки постоянно 14 волта на батерията. Изследванията показват, че увеличение от само ½ волт, когато е необходимо, може съкрати времето за зареждане на батерията наполовина. В края на деня може да се направи разлика между батериите, които са напълно заредени и тези, които не са.

Как да свържем дистанционен сензорен терминал

Системата с дистанционен сензорен терминал наблядава напрежението в системата на батериите или в обща точка на подаване. Терминалът се идентифицира с етикет „Remote Sense“ на табелата на или на терминала с „S“. Внимание: Не свързвайте нищо, освен линията за дистанционен сензорен терминал.

  • Ако инсталирате алтернатор с възможности на Remote Sense в превозно средство, което няма такава линия, свържете изолиран (5 Amp) проводник от терминала на генератора до положителната клема (+) на батерия или общата точка на разпределение като (+) терминал на стартера. Използвайте червен изолиран проводник, за предпочитане с 1/4 ” с полиетиленова изолация. Също така инсталирайте стандартен корпус за предпазител със защитна капачка. Използвайте автомобилен (5 Amp) стандартен предпазител. Свързването на терминала Remote Sense е най-доброто за оптимално зареждане, но алтернаторът ще функционира без него.
  • Ако инсталирате генератор без RS в превозно средство с такава система, изключете и изолирайте кабела от батерията.
  • Свържете линията на RS само към терминала Remote Sense. Терминалите „R“ и „I“ не са дистанционен сензорен терминал!

Източник: Delco Remy

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!