Ново комплексно решение за афтърмаркет пазара: комплект ангренажна верига със зъбно колело за коляновия вал от INA за 1.2 l TSI двигатели от VW Group

28 май 2020, 6:00

  • С комплекта за веригата за синхронизиране на INA, Schaeffler предлага подходящо решение за ремонт за независимия афтърмаркет пазар.
  • Перфектно комбиниран: повече от 25 компонента за ефективен ремонт – включително всички свързани части на задвижването на веригата, добавка за смазване на веригата и зъбно колело на коляновия вал
  • Също ново за гамата: специален инструмент за професионална подмяна на зъбното колело на коляновия вал.
Комплектът на INA за верига за синхронизация за 1.2 TSI двигатели от VW групата (номер 559 0156 30) съдържа повече от 25 компонента – включително верижна смазка и зъбно колело на коляновия вал – всички компоненти, необходими за ефективен ремонт.

Експертите от подразделението Schaeffler Automotive Aftermarket са съгласни: бъдещето принадлежи на верижните задвижвания. Те очакват, че броят двигателите с верижна синхронизация в новите превозни средства ще нарасне значително до 2030 г. С повече от 100 години опит във верижните задвижвания, компанията е не само един от най-големите производители на оригинално оборудване, но и снабдява независимия следпродажбен пазар с пълна гама от решения за ремонт на верижни ангренажни задвижвания. Под марката INA, специалистите по поддръжката предлагат верига KIT за синхронизация за превозни средства от VW Group (VW, Audi, Seat и Skoda) с 1.2l TSI двигатели.

Верижното задвижване е сложна система. За безпроблемната работа на двигателя е от съществено значение всички части и компоненти в задвижването на синхронизацията да са перфектно съчетани и да се блокират синхронно. Следователно, в случай на ремонт, цялата система трябва винаги да бъде заменена. По този начин могат да се избегнат последващи повреди след подмяна и може да се гарантира оптималното взаимодействие на отделните компоненти в системата за синхронизиране.

„С комплекта за ангренажна верига на INA, ние сме първият доставчик на пазара, който предлага решение за ремонт, което включва и зъбното колело на коляновия вал. За тази цел ние разработихме специален инструмент, който помага да се замени зъбното колело на коляновия вал лесно и професионално “, обяснява Кристиан Кос, ръководител на двигателните системи в Schaeffler Automotive Aftermarket.

„С повече от 25 компонента, комплектът съдържа точно онези части, които са необходими за цялостен и устойчив ремонт на системата за синхронизиране. Това подчертава високото ни ниво на компетентност във верижните задвижвания и демонстрира ориентацията ни към сервизите.“

Всички компоненти на INA Timing Chain KIT за 1.2l TSI двигатели са прецизно съчетани. В допълнение към ангренажната верига, зъбното колело на разпределителния вал, обтегача на веригата, плъзгачите, те включват всички необходими компоненти за монтаж. Обхватът на доставката включва също зъбно колело на коляновия вал и верижната смазка “Chain Protect”, разработена заедно с Liqui Moly за оптимално смазване. Тази добавка намалява износването след смяна на верижното задвижване с до 20 процента, като по този начин удължава експлоатационния му живот.

Допълнителна информация за INA Timing Chain KIT, съответния специализиран инструмент и пълната гама продукти на Schaeffler Automotive Aftermarket може да намерите и на онлайн портала REPXPERT ( www.repxpert.com ). За регистрираните потребители тук е достъпна цялата техническа информация като инсталационни видеоклипове и технически брошури.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!