Ръководство за ремонт LuK GearBOX за PSA MA трансмисия

23 юни 2020, 7:00

  • Модел на скоростната кутия: MA (след януари 2003 г.)
  • Производител: PSA Peugeot Citroën
  • Тип скоростна кутия : 5-степенна ръчна

Типични повреди:

Основната причина за повреда на MA скоростната кутия се крие в износването на основния лагер, обикновено в резултат на голям пробег. Това може да бъде причинено от абразия, възникнала в трансмисионното масло. Такова износване на скоростната кутия се забелязва по време на шофиране под формата на тракащ звук.

Забележка:

MA скоростната кутия е използвана за първи път от Peugeot / Citroën през 1986 г. Поради по-нататъшни технически разработки – със съответните модификации на частите – решението за ремонт на LuK GearBOX е предназначено за MA кутии, произведени след януари 2003 г.

MA скоростни кутии след януари 2003 г. имат модифициран диаметър на зъбните колела с наклонени зъби, използвани в диференциала. Този диаметър е или 68 мм, или 77 мм. И двата диаметъра използват идентични диференциални лагери и се доставят с LuK GearBOX.

Ръчната трансмисия може да има и други повреди. Следователно, по време на ремонта всички компоненти (например синхронизатори, валове и зъбни колела) трябва да се проверяват за евентуално износване.

Решение за ремонт:

LuK GearBOX (462 0151 10) съдържа всички компоненти, необходими за професионален ремонт на MA скоростна кутия: основни лагери, диференциални лагери, уплътнения и уплътнителни пръстени, пружинен щифт и задържащи пръстени. Специална характеристика на тази скоростна кутия е уплътнението на входящия вал на скоростната кутия, което е предварително инсталирано на водещата втулка за освобождаващия лагер. Следователно този водеща втулка се доставя с LuK GearBOX.

Инструкции за ремонт:

За да се гарантира професионалния ремонт на MA скоростната кутия, на www.repxpert.com е достъпно и ръководство за ремонт (999 6010 450).

Специални инструменти:

Стандартните инструменти могат да се използват както за демонтаж/монтаж, така и за разглобяване на MA скоростната кутия.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!