Асоциацията на автомобилните производители в България с нов председател

24 юли 2020, 13:00

На 07.07.2020 г. в гр. София се проведе Общо събрание на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България /ААП/, на което бе отчетена дейността на УС през изтеклия двугодишен мандатен период. Събранието даде положителна оценка на председателя и членовете на УС, като отчете усилията за: промяна в данъчното законодателство, в частта на годишния местен данък за автомобилите; разработване на анализ за състоянието на автомобилния парк в България и предложение на мерки за развитието му; разширяване на достъпа до данни за регистрираните ППС; организирането и провеждането на автомобилни изложения от ААП.

За председател на Управителния съвет беше избран г-н Храбрин Иванчев –  „КИА Моторс България-София” ООД. За членове на УС бяха избрани г-та: Александър Бабанин – „Силвър Стар Моторс” ЕАД; Александър Костадинов  – „Мото Пфое БГ” ЕООД; Васил Баров – „Ратола Корпорейшън” ЕООД; Вихрен Горанчев – „Опел Саутийст Юръп ЛЛС”;  Георги Загоров – „Турботракс България” ООД; Емил Гърнев – „Рено Нисан България” ЕАД; Станислав Панчев – „Италия Моторс” ЕООД.

Общото събрание изказа благодарност към г-н Александър Миланов – „БМВ България” ЕООД за неговата дългогодишна дейност като член и председател на Управителния съвет в три последователни мандата, максимално допустими по отношение на мандатността от устава на ААП.

Изпълнителен директор на ААП остава г-жа Татяна Груева.

Храбрин Иванчев

Г-н Храбрин Иванчев притежава дългогодишен опит в автомобилната индустрия – като изпълнителен директор на „КИА Моторс България” повече от 18 години. От 15 години той е управител на дилърството на „Субару” в София. През 2007 г. г-н Иванчев става управител на франчайз подразделението на „Europcar” в България. От 2006 г. той е член на съвета на директорите на „Б.Л. лизинг”, а от 2016 г., два последователни мандата, е член на управителния съвет на ААП.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!