TMD Friction и Nisshinbo представят нов фрикционен материал

24 август 2020, 7:00

TMD Friction представи фрикционния материал Strong Ceramic (силна керамика -SC) под своята марка Nisshinbo.

Nisshinbo е един от най-големите доставчици на OE накладки за азиатски превозни средства и клиентите му се възползват от този опит и качество.

Сега инженерите на Nisshinbo разработиха подобрена фрикционна формула. Силната керамика (SC) е разработена специално за лекотоварни превозни средства и тежки SUV. Тези превозни средства се използват главно за бизнес, където по-големи товари и по-голям пробег са стандартни.

SC керамичния материал на Nisshinbo отговаря на изискванията за спиране на тези превозни средства, като осигурява отличните комфортни характеристики на стандартния фрикционен материал на Nisshinbo, но с оптимизирани характеристики на износване.

Новият материал трябваше да премине строга програма за тестване.

„Най-критичното условие за шофиране е спускането, което може да доведе до повишено износване поради температури на спирачния диск, достигащи до 800°C“, обясни Винченцо Ди Каро, старши мениджър на програмата за превозни средства. „Симулирахме точно тази ситуация на нашите динамометри и постигнахме 100% подобрение със SC керамичен фрикционен материал.

Този избор гарантира стабилна спирачна ефективност от първото спиране, комбинирана с превъзходна издръжливост, което ги прави идеалният избор за бизнес автопарк, където престоят  на автомобилите е сериозен разход.

Керамичният материал ще замени стандартния материал за лекотоварни превозни средства и тежки SUV приложения, за да се гарантира, че всички клиенти се възползват от предимствата на оптимизирания фрикционен материал.

Всички керамични накладки ще се обозначават със „SC“ в номера на артикула на етикета на опаковката.

За TMD Friction

TMD Friction, дъщерно дружество на Nisshinbo Holdings Inc., е световен лидер в производството на спирачни накладки за автомобилната и спирачната индустрия. Наред с дисковите накладки и накладките за барабанни спирачки за автомобили и товарни превозни средства, продуктовото портфолио включва и спирачни накладки за мотоспорт, както и фрикционни материали за промишлеността. TMD Friction доставя на накладки на глобалния пазар на резервни части чрез марките Textar, Mintex, Don, Pagid и Cobreq. TMD Friction също разработва и произвежда фрикционни накладки за индустрията под марката Cosid. TMD Friction Group има четири обекта в Германия, и много в Европа, САЩ, Бразилия, Мексико, Китай и Япония. Има около 4 700 служители по целия свят.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!