Exide пуска първото онлайн приложение за сервизи за тестване на батерии за 5 минути

18 септември 2020, 13:00

  • Сервизите могат да се регистрират безплатно на ebtp.exide.com и да използват приложението
  • Приложението поддържа използването на външен тестер за батерии Exide EBT965P
  • Приложението работи с батерии за автомобили, камиони, лодки и кемпери

Exide Technologies, водещ доставчик на решения за съхранение на енергия, представи първото приложение за тестване на батерията, за да улесни сервизите при тестване и подмяна на батерии. Той дава им възможност да анализират резултатите от тестовете на батериите и да предлагат на своите клиенти опции за смяна на батерии – всичко това в рамките на пет минути. Проблеми, които изискват смяна на батерията, могат да бъдат открити при повече от 20% от тестваните батерии, осигурявайки сервиза с ценен нов източник на доход и помагайки на автомобилистите да избегнат неочаквани повреди. Приложението Exide EPTP е първото по рода си на пазара.

Приложението е предназначено за смартфони, но работи на всяко устройство с уеб браузър. Сервизите могат да се регистрират безплатно на ebtp.exide.com, където се водят от лесен и интуитивен процес. Приложението работи в повечето европейски държави и се предлага на 13 езика.

Exide EBT965P

Приложението е проектирано да работи с тестера за батерии Exide EBT965P. Това последно поколение тестер извършва разширени анализи на батерията и предлага изключителна точност благодарение на технологията Conductance Profiling ™. Всеки тест генерира QR код, който уеб приложението може да сканира, за да импортира резултатите от теста. Те включват способност за стартиране, напрежение, температура, резервен капацитет и препоръки за по-нататъшно боравене с батерията, като презареждане. Резултатите от теста могат да се въвеждат и ръчно.

Приложението разполага с функционалност за сканиране на регистрационни табели (за държави с фиксиран номер на превозно средство) и търсене на KBA номер или марка / модел, с което може да се гарантира бързо и без грешки, че е избрана правилната резервна батерия. Предлага се и анализ на профила на шофиране за превантивна поддръжка. Това позволява на сервиза да препоръча на водача да тества батерията отново на определен интервал от време, което увеличава шансовете за по-късна продажба.

Чрез приложението клиентите магат да се помолят чрез SMS или имейл да разрешат смяната на батерията – това спестява време и усилия на сервизите, за да се свържат с тях по телефона. Сервизите могат да предложат множество опции за батерията въз основа на списъка, предоставен от Exide, и да имат пълна информация за цената на батерията и инсталацията. Сервизите се уведомяват веднага щом клиентът се съгласи с подмяната.

Пълна гама от инструменти

Exide предлага пълна гама от инструменти, включително тестер Exide EBT965P, чейнджър Exide BRT-12 и набор от зарядни устройства. Новото уеб приложение EBTP е още едно допълнение, което позволява на сервизите да подобрят своята ефективност и да увеличат печалбите.

„Тестването, зареждането и подмяната на батериите с инструментите за сервизи Exide е отличен начин за водачите да намалят риска от повреди, а за сервизите да увеличат приходите си и да подобрят удовлетвореността на клиентите. Новото уеб приложение EBTP прави този процес лесен и функционален без усилие с тестера за батерии EBT965P на Exide“, каза Майкъл Гайгер, вицепрезидент по продажбите и маркетинга, Exide Technologies, EMEA. „Ние даваме на сервизите пълен контрол върху ценообразуването и избора на продукти. Exide е оригинален доставчик на оборудване и всички наши батерии са произведени според най-високите индустриални стандарти, очаквани от производителите на автомобили“, каза Майкъл Гайгер.

Външен тестер за батерии EBT965P – Разработен за високо точни тестове

  • Работи с всички технологии на батериите (AGM, EFB, GEL) до 3000A за леки, товарни автомобили, лодки и кемпери
  • Резултатите от теста могат да бъдат разпечатани, изпратени до клиента по имейл или прехвърлени в новото уеб приложение за смяна на батерии с помощта на QR код
  • Conductance Profiling ™ анализира електрическия заряд, предоставен от батерията за определен период от време и позволява предварително да се открият проблеми

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!