Коя е най-добрата грес?

25 ноември 2020, 13:00

Знаете ли, че греста се предлага в различни видове и степени?

Научаването кой тип е подходяща за вашето превозно средство и къде се използва ще удължи периода на надеждност на вашия автомобил. Пазарът е залят от продукти, но са необходими часове изследвания, за да откриете подходящия за вас продукт.

Греста се използва широко във всички механични машини, които имат движещи се части, защото всички те се нуждаят от смазване. Смазването намалява триенето и като вторичен ефект удължава полезния живот на компонентите. Това става чрез образуване на защитен филм между движещите се части, които влизат в контакт.

Компонентите, които се движат и влизат в контакт с други, присъстват в почти всички механизми. Следователно греста присъства почти навсякъде, но не в една и съща форма, тъй като не всички механизми и компоненти са еднакви. Предлага се в различни видове и спецификации като AP, MP и EP.

Какви са различните видове грес?

AP (ALL PURPOSE) грес

AP греста е на литиева основа и е проектирана да бъде многофункционална и да издържа на високи температури + замърсяване от вода.

Инициалите на AP означават универсална . Използва се главно за водни помпи, части по окачването, лагери на колелата и кардани. Механиците я харесват защото осигурява добра защита срещу корозия.
Формулата зад AP осигурява добра термична и структурна стабилност, което позволява висока точка на точка на прокапване. Благодарение на това той често се използва много автомобилни части, включително товарни превозни средства, както и части, които влизат в контакт с вода.

MP (MULTI PURPOSE) грес

Това е греста, която се препоръчва за повечето леки транспортни приложения, селското стопанство и автомобилостроенето. Използва се главно за смазване на части по шасито и шарнири. Причината е, че освен със смазващ, тя покрива и компонентите и със защитен от измиване слой. Тази допълнителна защита помага да се удължи живота на тези компоненти и да се намали рискът от преждевременно износване.

MP инициалите означават многофункционалнаПроектирана да бъде използван в различни видове среди, тя поддържа широк диапазон от температури, без да губи нито една от характеристиките си. Уникалната формула зад нея и помага да поддържа стабилен състав, когато е гореща, а също така остава течна, когато е студена, което позволява да има гладка структура и лесно да се изпомпва.

EP (EXTREME PRESSURE) грес

Това е типът, който се използва при тежки приложения и среда с много високо триене. Приложимо навсякъде, където се изисква AP или MP грес, ако има опасения, че AP или MP може да не свършат добре работата.

 

 

 

 

Инициалите ЕР означава екстремно налягане. Проектирана единствено да осигури най-добрата защита при високо налягане или ударно натоварване. Това е мястото, където EP блести, тъй като при високо налягане или ударно натоварване, защитният филм не се нарушава при екстремно налягане.

Защита при високи натоварвания се осигурява от неговите твърди смазочни компоненти, а именно графит и / или молибден дисулфид. Те подобряват нормалния защитен филм на смазката и се свързват с повърхността на метала, върху който се нанася. Добавяйки подслой към метала, той предотвратява контакта „метал с метал“, дори ако смазващият филм стане много тънък или се наруши.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!