Маслени охладители за автомобили

4 ноември 2020, 13:00

Частите на двигателя, подложени на големи натоварвания, като буталата, не просто използват моторното масло за смазване и като уплътнител, но също така за целите на охлаждането. Маслото циркулира през затворена верига от картера до маслената помпа и към подвижните части на двигателя, преди да се върне в обратно в картера. Интегриран охладител за масло в маслената верига осигурява допълнително охлаждане.

В днешно време много охладители на масло имат пластинчата структура, с няколко пластини, лежащи една върху друга и образуващи отделни канали. Тези канали се редуват с пълни с масло и такива, напълнени с агент за охлаждане. За подобряване на преноса на топлина, каналите могат да имат допълнителни елементи за увеличаване на площта.


Motorservice разшири продуктовата си гама, като включи и охладители за масло за леки автомобили под премиум марката Pierburg. Те се предлагат като охладители за моторно масло и за трансмисионно масло. И за още по-голямо улеснение са включени и необходимите уплътнения. Маслените охладители за леки автомобили под марката Pierburg допълват съществуващата гама BF за комунални превозни средства.

18-те нови продукта се гордеят с OE качество и вече могат да предложат на сервизите пазарен потенциал за над 81 милиона автомобила по света. Нещо повече, гамата от продукти непрекъснато се разширява.

ЗАБЕЛЕЖКА

Поради износването, стружките могат да замърсят или дори да блокират охладителите на маслото. Частиците мръсотия във фините ламели не могат да бъдат напълно отстранени само чрез почистване. Ако стар маслен охладител се използва повторно, тези частици мръсотия могат да се откъснат, да навлезат в маслената верига и причинят повреда на двигателя или преждевременно износване. Следователно, при извършване на ремонтни работи на двигателя винаги сменяйте масления охладител, вместо да го почиствате.

ВНИМАНИЕ

Течовете в маслената система могат да причинят повреда на двигателя и екологични щети. В резултат на това, когато извършвате поддръжка, не просто гледайте за течащи маслени охладители, също проверете дали тръбопроводите, пренасящи масла са в перфектно състояние.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!