Сервизна инфомация LUK: Двумасов маховик за модули на съединителя

5 февруари 2019, 13:00

Двумасов маховик за модули на съединителя. Увеличена хлабина в лагера

Производител: Audi
Модели: A4, A5, A6, Q5
Трансмисия: 6-степенна ръчна трансмисия

 

Горепосочените превозни средства използват модул на съединителя. Той се състои от притискателен диск, фрикционен диск и двумасов маховик (DMF) със задвижваща плоча. Модулът се поставя в корпуса на трансмисията, преди да се монтира трансмисията (фиг.1) и по-късно се монтира като преобразувател на въртящия момент към задвижващата плоча на двигателя. Докато се демонтиран от превозното средство, в лагера на вторичната маса има повече хлабина, отколкото в обикновения DMF.

Снимка 1: Трансмисия с монтиран модул на съединителя

Причината за това е модифициран лагерен дизайн между масите. За разлика от стандартния DMF, лагерът на вторичната маса не се поддържа от корпуса на първичната маса, а от входящия вал на трансмисията. Докато модулът не е монтиран
в автомобила, тази лагерна опора отсъства, като по този начин хлабината изглежда прекалено голяма. Дизайна на лагера ще постигне почти нулева хлабина само след като монтираният модул на съединителя (фиг.2) е насочен от входящия вал на трансмисията.

Снимка 2: Иглен лагер на входния вал на трансмисията, води вторичната маса

Всички разлики в това отношение между този DMF и тези на други производители са строго свързани с дизайна и не засягат функцията.

Поради дизайна на DMF, тест с помощта на специалния инструмент LuK кат. номер 400 0080 10 не е възможен! Съблюдавайте спецификациите на производителя на автомобила!

Допълнителна инфомация може да намерите на www.repxpert.com

Настоящата инфомация представлява LUK SERVICE INFO – LuK 0080

Източник: Schaeffler

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!