Правила при подмяната на задните въздушните пружини на Mercedes E клас W211 / S211 с или без Airmatic DC!

2 май 2019, 16:00

1. Винаги сменяйте въздушните пружини BILSTEIN по двойки (на ос).2. Проверете присъединителните размери на новите въздушни пружини преди монтаж. Пружините не трябва да бъдат нито прегънати, нито усукани. Маншоните не трябва да показват никакви признаци на повреди и гънките трябва да се оформят правилно. Измерете дължината между горната опорна повърхност и средата на долната издатина. Размерът не трябва да надвишава 300 mm. Полуактивни въздушни пружини (с допълнителни резервоари) не трябва да се отделят от свързващите тръбички. Ако една от точките не е изпълнена, въздушната пружина е дефектна и не трябва да се инсталира.

3. Използвайте подходящо устройство за диагностика. Спецификациите на производителя на превозното средство включват постепенно пълнене на въздушните пружини, което трябва да се спазва.

4. Никога не спускайте автомобила изцяло от подемната платформа с въздушни пружини без налягане. Вземете под внимание посочените спецификации относно момента на затягане на линията за налягане.

 

5. Подравняване и затягането на новите въздушни пружини трябва да се прави при нормално положение на колелото (стъпило на земята или подпряно на стойка). Трябва да проверите за правилно монтиране: въздушната пружина трябва да е успоредна на амортисьора. Деформираната или неправилно подравнена въздушна пружина може да причини повреда на автомобила или на самата част. Обърнете внимание на спецификациите на производителя на превозното средство относно моментите на затягане и подменете гайките и винтове с нови.

6. Защитните гънки на маншона трябва да са правилно оформени. Ако е необходимо, коригирайте ръчно. Маншонът трябва да може да се движи свободно и да се разгъне от въздуха при пълнене.

7. Винаги правете реглаж на окачването след работа по компонентите му.

Източник: BILSTEIN

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!