Не всички модули с пневматично окачване са еднакви

15 февруари 2019, 9:00

Най-големият враг на съвършенството е максимата: това е „достатъчно добро”

Страстните шофьори, които търсят перфектното шофиране, никога не се задоволяват с второто най-добро. Те никога не спират да търсят най-новите и най-големите и това движи непрекъснато изследванията и разработките на новаторски технологии. Ние от BILSTEIN живеем и дишаме с тази философия. Чрез разработването на технологията с газ под налягане, BILSTEIN през 50-те години на миналия век направи редица иновации. Последващата първа употреба на еднотръбен газов амортисьор (за серийно производство на Mercedes-Benz през 1957г.) е революция в технологията на окачването. И до днес принципът на газовата технология на Билщайн остава основен принос за безопасността на активното шофиране.

Доброто не е достатъчно добро

Очакванията на водача за безопасност и комфорт значително се увеличиха в последните десетилетия. През 1997 г. беше време да се направи голяма крачка към перфектното шофиране с опит за нов технологичен напредък. В тясно сътрудничество с MercedesBenz, разработихме модул за активно пневматично окачване за шофиране с максимален комфорт и оптимална безопасност. Революционният дизайн осигурява демпфиране, окачване и контрол на височината на ходовата част в една единствена част.

Модулът за пасивно въздушно окачване:

Системите за пасивно въздушно окачване включват въздушни пружини, които не включват модул за управление в амортисьора.

  • Като цяло, тези системи предлагат по-удобно пътуване от конвенционалните пружините. Това се дължи на технологията на пневматичното окачване.
  • Въпреки това, пасивното пневматично окачване работи с един набор от характеристики да направят пътуването спортно или удобно, не и двете.

Пасивно въздушно окачване

 Активен модул за въздушно окачване с допълнителна регулировка:

Освен активното окачване, активните модули за въздушно окачване дават възможност за превключване между различни режими на шофиране. В крайни ситуации, например маневра за отклонение, за да се избегне сблъсък, системата автоматично превключва характеристиките на каране на по безопасна настройка. След маневра системата се връща в предварително избрания режим на шофиране.

  • Чрез натискане на бутон водачът може да избира различни режими; “Комфорт” или “Спорт”.

 Активен модул за въздушно окачване

Активен модул за пневматично окачване, базиран на философията „Skyhook“:

Най-модерните модули за въздушно окачване работят в съответствие с философията на „Skyhook”. Използвайки тази технология, автомобилът ще се движи по всякакви повърхности като окачен на кран или хеликоптер. Модулът за пневматично окачване автоматично избира оптималните характеристики на шофиране и кривата на затихване, ефективно контролира движението нагоре и надолу от каросерията на автомобила – на свой ред осигурявайки високо ниво на комфорт при шофиране. Използването на напълно автоматична електронна система, адаптивни амортисьори контролират нивото на амортизиращата сила за колелото. Данните, събрани от сензорите, помагат за определяне на условията на пътя и полезен товар на превозното средство. В рамките на милисекунди се прилага оптималната сила на затихване.

  • Изключително бързо време за реакция на потенциални опасности.
  • Максимална безопасност на движение, динамика и комфорт.

Активен модул за пневматично окачване с допълнителни опции

Принцип на въздушно окачване BILSTEIN.

Чрез промяна на налягането на въздуха, въздушните пружини осигуряват възможност за различна настройка на нивото на надлъжната височина:

  • По-благоприятно регулиране на нивото за всички условия на натоварване
  • Различни аеродинамични или офроуд позиции
  • Високо-чувствително регулиране спрямо условията на пътя и автомобила
  • Отличен комфорт и перфектни характеристики на шофиране, както и максимална сигурност благодарение на високата резервна мощност

Източник: BILSTEIN

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!